Huidproblemen

Huidproblemen

Een huidtherapeut behandelt patiënten met verschillende huidproblemen. Ongeacht uw specifieke huidprobleem bestaat de aanpak van de huidtherapeut uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken.

De opbouw van de behandelingen is gebaseerd op het Huidtherapeutisch Methodisch Handelen (HMH) en zal altijd hetzelfde zijn, namelijk:

  1. Onderzoek
  2. Behandelplan
  3. Behandelingen
  4. Aanvullende adviezen
  5. Evaluatie

Het onderzoek start met een intakegesprek waarin uw klacht(en) en hulpvraag worden besproken. Daarbij wordt uw huid onderzocht en legt de huidtherapeut uit welke behandelmogelijkheden er zijn. Aan de hand van het onderzoek, wordt een behandelplan opgesteld waarbij de therapeut een inschatting zal geven van het aantal behandelingen, frequentie van de zittingen en de duur van één zitting. Ten slotte kan de huidtherapeut aangeven welke huidverzorgingsproducten u het beste thuis kunt gebruiken.

Zowel vóór, tijdens en na de behandeling geeft de huidtherapeut een aanvullend advies mee aan de patiënt om de behandeling tuis te ondersteunen. Daarnaast vinden tijdens en na de behandeling evaluaties plaats om zo nodig het behandelplan aan te passen.