De praktijk

Directe toegankelijkheid (DTH)

Door het besluit “Directe Toegankelijkheid Huidtherapie” van de minister van Volksgezondheid is huidtherapie per 1 januari 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat een huidtherapeut voortaan bevoegd is om patiënten in behandeling te nemen zonder verwijsbrief van een huisarts of medisch specialist.

 

Indien u geen verwijsbrief van een huisarts of specialist hebt, wordt er eerst een screening uitgevoerd. Deze screening is bedoeld om te bepalen of uw aandoening wel door de huidtherapeut behandeld kan worden. De screening bestaat uit het beantwoorden van een aantal standaardvragen uit de “Rode vlaggenlijst Huidtherapie”. 

 

Om direct toegankelijk te zijn dient elke huidtherapeut een cursus te volgen. Huidtherapeute drs. Svetlana Ivanova heeft deze cursus in mei 2011 afgerond met het daarbij behorende certificaat.

 

Hoewel de praktijk direct toegankelijk is, eisen zorgverzekeraars als voorwaarde voor vergoeding vaak een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over welke eisen in uw geval gelden.